Polysun zonwering in isolatieglas renovatie close-up

Zonwering in isolatieglas: 8 voordelen

Vandaag de dag wordt er steeds vaker gebouwd met meer glasoppervlakten. Ook bij renovatieprojecten wordt er meer en meer gekozen voor grote ramen. Dit zorgt voor prachtige uitzichten en veel meer licht in huis. Dit betekent echter ook dat er veel meer warmte (en koude) binnenkomt in huis. Een innovatieve nieuwe manier om hier mee om te gaan is het voorzien van zonwering in isolatieglas. Wat zonwering in isolatieglas juist is, voor wie deze oplossing interessant is en wat de voordelen van zonwering tussen glas zijn, vertellen we u in deze blog.

Wat is zonwering in isolatieglas?

Zonwering in isolatieglas, ook wel combiglas genoemd, is een zonweringsysteem dat geïntegreerd zit in het isolatieglas van uw ramen. De zonwering zit als het ware ingesloten tussen de glasplaten. Deze oplossing werd zo’n 65 jaar geleden in Italië ontwikkeld maar werd onlangs enorm populair wegens het geoptimaliseerde design waardoor het voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden.

Zonwering in isolatieglas bestaat in verschillende vormen: zo kan u o.a. kiezen voor jaloezieën of plissé in isolatieglas. Houdt u van een strak en tijdloos interieur? Dan zijn ScreenLine jaloezieën de ideale oplossing voor u. Creëert u liever een gezellige sfeer in huis? Dan kiest u best voor ScreenLine plissé zonwering in isolatieglas. Het doek zorgt voor warmte in uw woning.

Voor wie is zonwering in isolatieglas interessant?

Zonwering in isolatieglas is een innovatieve oplossing die interessant is voor zowel nieuwbouwprojecten alsook woningrenovaties. Wilt u in uw bestaande ramen zonwering voorzien? Dan is dit in veel gevallen mogelijk dankzij smalle ScreenLine jaloezieën tussen glas. Deze jaloezieën zijn smaller dan de opening tussen de glasbladen waardoor je deze probleemloos kan aflaten, optrekken en kantelen.  Neem contact op met SR Ramen en Deuren om na te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw persoonlijk project.

Wat zijn de voordelen van zonwering in isolatieglas?

Zonwering in isolatieglas is duurzaam en sterk

Doordat de zonwering tussen het dubbel glas geplaatst wordt en het systeem bestaat uit een combinatie van duurzame componenten is het enorm sterk. De systemen van Polysun zijn zo bovendien volgens de ISO-9001 norm getest op minimaal 20.000 gebruikscycli. Hierdoor voldoen ze de hoogste eisen wat betreft materiaal en duurzaamheid. Zo kan u tot 20 jaar genieten van uw zonwering tussen glas.

Zonwering in isolatieglas is onderhoudsvrij

Aangezien de jaloezieën of plissé zonwering hermetisch afgesloten zit tussen het glas, is het systeem optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals water, stof, rondlopende huisdieren en vuile kinderhandjes. Deze oplossing is hierdoor dan ook erg onderhoudsvriendelijk.

Zonwering in isolatieglas is anti-allergeen en hygiënisch

Hierboven vertelden we al dat er zich geen stof kan nestelen op het zonweringsysteem. Hierdoor is ScreenLine zonwering ook de ideale oplossing voor mensen die last hebben van allergieën. Ook is het systeem ideaal voor locaties zoals ziekenhuizen, scholen, service flats en kinderdagverblijven waar een goede hygiëne van cruciaal belang is.

Zonwering in isolatieglas is plaatsbesparend

Waar je bij standaard zonweringoplossingen steeds rekening moet houden met plaatsverlies, heb je hier bij zonwering in isolatieglas geen last van. Doordat het zonweringsysteem tussen het glas zit en niet tegen het kozijn aan de binnenkant, blijven de vensterbanken vrij en kunnen ook ramen ongehinderd open worden gezet. U kan zo alle ruimte rondom uw raam optimaal benutten.

Zonwering in isolatieglas zorgt voor een optimale warmte- en lichtregulering

Vandaag wordt er steeds vaker gebouwd en gerenoveerd met veel ramen en grote raampartijen. Om de binnenkomst van licht, warmte en koude optimaal en flexibel te regelen is zonwering tussen glas de ideale oplossing. Je kan de lamellen namelijk optrekken, aflaten en kantelen. Zo hou je bijvoorbeeld in de zomer de hitte buiten en is investeren in airco in veel gevallen zelfs overbodig. Bovendien zorgt combiglas ook voor de gewenste mate aan privacy.

Zonwering in isolatieglas is personaliseerbaar

Wanneer u kiest voor zonwering, wilt u natuurlijk een systeem dat volledig in uw interieur past. De jaloezieën en plissé tussen glas van Polysun ScreenLine zijn in heel wat verschillende kleuren te verkrijgen. Zo zorgt u ervoor dat het plaatje volledig klopt.

Zonwering in isolatieglas is automatiseerbaar

Ook wat betreft de bediening van uw zonwering tussen dubbel glas is er veel keuze. Zo kan u kiezen voor klassieke koordbediening, een schuifmagneet, draaiknopbediening, een draadloze batterijmodule of zelfs geautomatiseerde bediening met een interne of externe motor.

Zonwering in isolatieglas is betaalbaar

Er wordt vaak gedacht dat zonwering tussen glas enorm duur is. Niets is echter minder waar. Zo zullen de kosten voor een modern zonweringsysteem tussen glas ongeveer overeenkomen met de prijs die u betaalt voor dubbelglas voorzien van standaard buitenzonwering.

Ontdekken of zonwering in isolatieglas iets voor u is?

Maak vandaag nog een afspraak om deze innovatieve systemen in onze showroom te Diepenbeek of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Zonwering in isolatieglas-voordelen

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!