Verschil aluminium afstandhouder en warm edge afstandhouder

Waarom warm edge beglazing kiezen? 5 redenen

Zijn de ramen in uw woning toe aan vervanging? Dan bent u momenteel waarschijnlijk alle opties en mogelijkheden aan het bekijken om het raam van uw dromen uit te kiezen. Gaat u voor PVC, aluminium of hout? Heeft u al een kleur in gedachten? En heeft u al beslist of u kiest voor standaard afstandshouders of voor warm edge afstandhouders in uw beglazing? Wat warm edge beglazing juist is en welke voordelen dit type afstandhouders heeft, leest u in deze blog.

Wat is warm edge beglazing?

Bij het plaatsen van ramen wordt tussen het binnen- en buitenglas steeds een afstandhouder voorzien om de precieze afstanden tussen de twee glasbladen te bepalen en te fixeren. Waar dit vroeger steeds afstandhouders in aluminium waren, verovert ondertussen een tweede type de markt: de kunststof afstandhouder. Dit type afstandhouder wordt ook wel warm edge afstandhouder genoemd en wordt vervaardigd uit composietmateriaal zoals o.a. glasvezel. “Warm edge” betekent hier letterlijk “warme randen”. En dit verklaart het verschil tussen dit type beglazing en beglazing met standaard aluminium afstandhouders waar de randen “koud” zijn.

Verschil aluminium afstandhouder en warm edge afstandhouder

Waarom kiezen voor kunststof afstandhouders in uw beglazing?

Waar de traditionele “koude” afstandhouder uit aluminium nogal wat nadelen met zich mee kan brengen, heeft beglazing met warm edge afstandhouders hier geen last van. We geven u hieronder 5 redenen waarom u bij de renovatie van uw ramen best kiest voor ramen voorzien van warm edge.

Warm edge is superisolerend

Warm edge afstandhouders hebben een grotere isolerende werking dan afstandhouders van aluminium. Bovendien zijn ze gemaakt van materiaal dat weinig geleidend is. Hierdoor vermindert het risico op koudebruggen en verbetert de U-waarde van het raam. Hiernaast zorgt dit type afstandhouder er ook voor dat de PSI-waarde van het raam lager blijft en kan het er zelfs voor zorgen dat het EPB-peil van uw woning met een aantal punten zakt.

Warm edge voorkomt condensatie

Beglazing met kunststof afstandhouders heeft ook een condensatievoordeel. Wanneer je in een raam met dubbele of drievoudige hoogrendementsbeglazing bijkomend dit type afstandhouders voorziet, verbetert dit de thermische isolatie. Het warmteverlies aan de glasranden wordt op die manier namelijk tot een minimum beperkt. Het resultaat? Een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen en een verminderde koudestraling vanaf het raam. Simpel uitgelegd betekent dit dat warm edge afstandhouders ervoor zorgen dat je binnen in huis minder druppeltjes water binnenkrijgt waardoor er minder condensatie zal ontstaan aan de glasranden. Hierdoor vermindert ook het risico op schimmelvorming aan deze glasranden drastisch.

Warm edge is kostenbesparend

Gezien de betere isolatiewaarden van kunsstof afstandhouders in uw beglazing, zal u ook het verschil merken op uw energierekening. In de zomer zullen deze kunststof afstandhouders oververhitting vermijden van de raamranden. In de winter, daarentegen, zorgt deze innovatieve technologie er dan weer voor dat er aanzienlijk minder afkoeling van de raamranden is. Hierdoor blijft de warmte ook langer binnen in huis waardoor uw thermostaat in plaats van bijvoorbeeld om het kwartier, pas om het halfuur zal aanslaan. Een heuse besparing waar u decennia van kan genieten!

Warm edge verhoogt het wooncomfort

Een vierde reden om voor warm edge beglazing te kiezen, is het feit dat beglazing met dit type afstandhouders het wooncomfort merkbaar verbetert in huis. Zo geniet u van optimale thermische isolatie en een aangename temperatuur het hele jaar door. Aangezien er nagenoeg geen condensatie op de ramen ontstaat, vermijdt u op die manier ook allergieën als gevolg van schimmelvorming op de ramen.

Warm edge biedt esthetische mogelijkheden

Aluminium afstandhouders zijn standaard zilverkleurig. Dit geeft helaas niet altijd het mooiste resultaat wanneer u bijvoorbeeld kiest voor zwarte ramen. Kunststof afstandhouders daarentegen worden standaard in het zwart verwerkt. Deze zijn dan ook esthetisch mooi in zwarte ramen omdat de verlijming van de beglazing hier ook steeds zwart is. Zo klopt het plaatje volledig.

Heeft u interesse in warm edge beglazing voor de renovatie van uw ramen?

Contacteer dan het team van SR Ramen en Deuren. We bespreken graag uw project!

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!