Zonwering Limburg

Hoe kies ik de juiste zonwering voor mijn woning?

We kunnen weer stilletjes beginnen te genieten van het mooie weer in onze tuin of op ons terras. Heerlijk! De warme lentezon doet ons goed, maar tijdens de zomer wordt het de laatste jaren steeds warmer en warmer. Heeft u zich al voorbereid op een zomer waar u buiten kan genieten en uw huis binnen toch fris en koel kan houden? Of bent u nog op zoek naar de juiste zonwering voor uw woning? We vertellen u in deze blog graag waar u best rekening mee houdt bij het uitkiezen van zonwering.

Welke zonwering past bij mijn woning?

Er zijn enorm veel verschillende zonweringen verkrijgbaar op de markt. Screens, uitvalschermen, zonnetenten, knik-armschermen,… Om te bepalen welke zonwering de beste oplossing is voor uw woning of tuin moet u rekening houden met een aantal belangrijke elementen.

Hou rekening met de grootte en de ligging van uw woning

Eerst en vooral is het erg belangrijk om uw woning goed te analyseren: hoeveel plaats heeft u? Waar zou u graag zonwering voorzien? Hoe is uw woning gelegen en met welke windrichting dient u rekening te houden? Deze informatie is van cruciaal belang om de juiste zonwering uit te kiezen. De vereisten voor een rijhuis zijn zo bijvoorbeeld heel anders dan een vrijstaande woning met een grote tuin.

Neem de stijl van uw woning in acht

Heeft u een landelijke woning? Dan wilt u natuurlijk graag een zonwering die daar naadloos op aansluit. Hetzelfde geldt voor een huis in moderne stijl. Gelukkig bestaan er talloze mogelijkheden op de markt die zonwering in de stijl van uw woning zeker mogelijk maken.

Bepaal uw budget

Ook niet onbelangrijk is het budget dat u wilt investeren in uw nieuwe zonwering. Oplossingen zoals uitvalschermen zijn al mogelijk voor kleine budgetten. Zonwering zoals terrasoverkappingen, pergola’s en woonveranda’s vereisen dan weer een stevig budget. Daar tussenin bevinden zich systemen zoals knikarmschermen, zonneluifels en screens. Binnen de verschillende soorten zonwering heeft u ook nog veel keuze wat betreft uitzicht, grootte en afwerking. Zo kan u vaak kiezen uit budgetvriendelijke standaard maten zonneschermen en knikarmsystemen of  er voor kiezen om een zonwering op maat te laten uitwerken door uw specialist.

Bepaal de bedieningswijze

Ook de bediening van uw zonwering is er belangrijk. Heeft u een voorkeur voor handmatig gebruik of gaat u voor het comfort van elektrische bediening van uw zonwering? Er bestaan zelfs systemen waarmee u de zonwering vanaf uw smartphone kan openen en sluiten met behulp van applicaties zoals de Somfy app. Hiernaast bestaat er ook zonwering met wind/zonautomaat die automatisch open én dicht gaan. Het gebruiksgemak bepaalt u helemaal zelf ?

Bepaal het doel van de zonwering

Ook erg belangrijk is het bepalen van het doel: wilt u tijdens de hete zomer vooral de koelte bewaren in huis? Of is het voor u eerder belangrijk om het zonlicht buiten te houden of schaduwrijke plekjes in de tuin te creëren waar u heerlijk kan vertoeven? Het antwoord op deze vraag zal veel bepalend zijn.

SR Ramen en Deuren biedt u alles wat u nodig heeft om uw huis uit te breiden of buiten een gezellige plaats te creëren waar u zowel in de zomer als in de winter plezier aan blijft beleven.

U kan bij ons terecht voor zonwering zoals zonneschermen, zonnetenten, screens, uitvalschermen, knikarmschermen, casetteschermen, verandazonwering.  Hiernaast plaatsen we ook rolluiken, terrasoverkappingen , pergola’s  en woonveranda’s.

Onze specialisten helpen u graag vrijblijvend de juiste zonwering voor uw woning te ontdekken! Maak vandaag een afspraak. Bij SR Ramen en Deuren kan u terecht voor een uitgebreid aanbod kwalitatieve Schüco PVC ramen. Wilt u graag meer informatie of een voorstel op maat? Contacteer ons team.

De juiste zonwering kiezen

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!