PVC met houtnerfstructuur

PVC deuren en ramen met houtlook: 5 voordelen

Tijdens het renoveren van uw woning, verandert u misschien ook graag het uitzicht van uw huis. Ramen en deuren zijn hierbij veelbepalend. Van PVC naar aluminium, van hout naar PVC of omgekeerd.  Alles is mogelijk. Maar wist u dat u zelfs kan genieten van ‘the best of both worlds’? Indien u houdt van het fraaie uitzicht van houten ramen én wilt profiteren van de vele voordelen van PVC ramen, zijn PVC ramen met houtlook de perfect match voor uw renovatieproject. Wat PVC ramen met houtlook juist zijn en welke voordelen ze hebben, vertellen we u graag in deze blog.

Wat is PVC met houtlook?

PVC kunststof ramen met houtnerfstructuur zijn de ideale oplossing om te genieten van alle voordelen van PVC ramen én om alle nadelen van echte houten ramen te vermijden. Dankzij de steeds verbeterende productietechnieken zijn PVC ramen met houtlook praktisch niet meer van echte houten ramen te onderscheiden.

De houtnerfstructuur kan op 2 manieren op raamprofielen aangebracht worden:

Persing van de houtnerfstructuur in het raamprofiel

De structuur van het hout wordt in het PVC zelf geperst. Bij deze techniek wordt geen folie gebruikt. Het voordeel hiervan is dat er dus ook geen folie los kan komen. Het nadeel is echter dat u slechts een beperkte keuze aan kleuren heeft én dat u enkel kan genieten van de houtstructuur maar niet van de kleurschakeringen en motieven die net zo typisch zijn aan hout.

Plaatsing van decoratiefolie op het profiel

Deze methode maakt gebruik van speciale decoratiefolie met houtnerfstructuur die op het raamprofiel wordt gekleefd. Je kan kiezen uit enorm veel kleuren. Bij SR Ramen en Deuren plaatsen we steeds kwalitatieve PVC ramen en deuren van het merk Schüco. Dankzij een ruim aanbod aan folies voor matte en glanzende afwerkingsmogelijkheden, is er ook een ruime keuze aan afwerkingen in houtlook. Schüco voorziet zo’n 7-tal afwerkingen en meer dan 70 beschikbare kleuren zoals lichte en donkere eik, mahonie en notelaar. Bovendien kan u zelfs kiezen voor verschillende afwerkingen voor de binnen- en buitenzijden van de ramen van uw woning.

Wat zijn de voordelen van PVC ramen met houtlook?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16″][vc_column_text]PVC ramen met houtlook hebben erg veel voordelen. Eerst en vooral zijn er de voordelen van PVC ramen zelf. Zo hebben PVC ramen erg goede isolatiewaarden, zijn ze inbraakwerend én brandwerend, hebben ze een optimale prijs-kwaliteitsverhouding en zijn ze maatvast. Naast deze algemene voordelen bespreken we hieronder graag de voordelen specifiek voor PVC ramen met houtlook.

PVC ramen met houtlook zijn erg onderhoudsvriendelijk

Dankzij PVC ramen met houtnerfstructuur geniet u van de warme uitstraling van houten ramen maar hoeft u geen uitgebreid onderhoud uit te voeren wat bij authentieke houten ramen wel het geval is. Voor het onderhoud van PVC ramen met houtlook heeft u enkel een vochtige doek en ontvetter nodig.

PVC ramen met houtlook zijn duurzame ramen

Door echte houten ramen te vermijden spaart u met PVC ramen met houtnerfmotief het milieu. Bovendien zijn ramen van PVC volledig recycleerbaar. Ook het onderhoud draagt bij aan de duurzaamheid aangezien er geen schadelijke chemische producten zoals lak of ammoniak gebruikt worden in tegenstelling tot het onderhoud van houten ramen.

PVC ramen met houtlook zijn betaalbaar

PVC ramen met houtlook zijn zo’n 20% goedkoper dan aluminium. In vergelijking met prijzen van houten ramen zijn PVC ramen met houtstructuur zo’n 30% goedkoper.

PVC ramen met houtlook zijn 100% personaliseerbaar

Dankzij het uitgebreide aanbod van Schüco kiest u uit een 7-tal afwerkingen en meer dan 70 beschikbare kleuren.

PVC ramen met houtlook zijn kleur- én slijtvast

PVC ramen met houtnerfstructuur zijn dankzij de UV-bestendigheid van de folie bestand tegen alle weersomstandigheden. U kan zeker zijn dat er geen kleurvervaging of verwering zal optreden. Bovendien zijn PVC ramen met houtlook krasbestendig.

Interesse in PVC ramen met houtlook voor uw renovatieproject?

Wilt u graag meer informatie over de PVC ramen met houtlook in ons assortiment? Of ontvangt u graag een offerte op maat van uw project? Contacteer ons team, we helpen u graag verder!

PVC met houtnerfstructuur

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!