Ramen vervangen

Wanneer moet ik mijn ramen vervangen? 7 redenen

Heeft u onlangs een woning aangekocht met te vernieuwen beglazing of gaan de ramen in uw huidige woning al jaar en dag mee? Dan vindt u het misschien tijd om de ramen van uw woning te vervangen. We bespreken hieronder de 7 belangrijkste redenen om uw ramen te vervangen.

U wilt overstappen naar onderhoudsvriendelijke ramen

Heeft u houten ramen in uw woning? Prachtig! Maar helaas niet zo onderhoudsvriendelijk: op regelmatige basis lakken (voor transparante lak om het jaar tot 2 jaar en voor dekkende lak maximaal om de 4 tot 5 jaar), een jaarlijkse opfrisbeurt en op tijd en stond het kitwerk controleren, kleine barstjes en scheurtjes opschuren én herschilderen waar nodig. Het is een hele klus. Met een overstap naar PVC ramen bespaart u heel wat tijd. Heeft u onlangs een woning aangekocht? Dan is het ook mogelijk dat het hout simpelweg zijn levensduur bereikt heeft en nodig vervangen moet worden.

U heeft last van lekke ramen

Ziet u rare ‘vlekken’ op het raam of  lijkt er condens op de ramen te staan? Dan bestaat de kans dat u last heeft van een lek raam. Zo’n lek ontstaat wanneer de omlijsting van uw raam de glasplaten niet langer luchtdicht samenhoudt. Het gevolg? Binnendringend vocht en condens tussen de glasplaten. Herkent u dit? Dan is het hoog tijd om uw ramen te vervangen.

U wilt de warmte beter binnen houden

Heeft u het in de winter vaak koud terwijl dit vroeger niet het geval was? Dat kan er op wijzen dat uw ramen de warmte in huis minder goed binnen houden. Het vervangen van uw ramen zorgt in dit geval voor een verhoogd temperatuurcomfort en werkt bovendien energiebesparend.

U heeft last van geluidshinder

Warmte wilt u graag binnen houden, geluid daarentegen wilt u natuurlijk zo optimaal mogelijk buiten sluiten. Het plaatsen van ramen met geluidswerend glas zorgt voor een flinke vermindering van geluidshinder. Woont u midden in de stad of langs een drukke baan? Dan kan het vervangen van uw ramen dus een groot verschil in leefcomfort met zich meebrengen.

U wilt beter isoleren

Heeft u onlangs een woning gekocht? Dan bestaat de kans dat deze niet voldoet aan de geldende isolatievoorwaarden. Ook als u spontaan beter wilt isoleren is het vervangen van uw ramen een goede investering.

U wilt uw woning beter beveiligen tegen inbraak

Oudere ramen zijn minder inbraakveilig. Wilt u uw gezin en uw kostbare bezittingen optimaal beschermen? Dan kan het vervangen van uw ramen al een hele verbetering zijn. Zo kan u o.a. kiezen voor inbraakvertragende raamkrukken, veiligheidscilinders en hefschuiframen.

U wilt een nieuwe look voor uw huis

Bent u uitgekeken op de huidige stijl van uw woning? Of heeft u wilde plannen voor de renovatiewoning die u onlangs heeft aangekocht? Dan kan het vervangen van uw ramen al een heel verschil maken. Van landelijk naar modern? Van hout naar PVC? De mogelijkheden zijn oneindig!

Twijfelt u of uw ramen toe zijn aan vervanging? Schakel de experts van ons team in! We bezorgen u graag advies én een vrijblijvend voorstel op maat.

Ramen vervangen

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!