Veilige ramen_SR Ramen en Deuren

Veilige ramen en deuren voorzien? Tips voor optimale inbraakveiligheid

Tijdens de winter is het ‘s avonds vroeg donker en ’s ochtends laat licht. Het is een periode waarin inbrekers graag op pad gaan om hun slag te slaan. Oppassen geblazen dus, maar zeker geen reden tot paniek. De politie geeft namelijk aan dat 85 procent van de inbrekers “gelegenheidsinbrekers” zijn. Dit betekent dat ze vaak hun slag proberen te slaan op goed geluk en nauwelijks voorbereid zijn. Door ze onmiddellijk te tonen dat uw ramen en deuren optimaal beveiligd zijn, zullen ze snel het hazenpad kiezen.

Hoe u veilige ramen en deuren kan herkennen? Dat vertellen we graag in deze blog.

Inbraakwerende deuren

Laten we met de deur in huis vallen: de deur is de zwakste plek van uw woning. Zorg er daarom voor dat deze steeds op slot is. Gaat u binnenkort uw ramen en deuren renoveren? Kies dan zeker voor een kwaliteitsdeur van een betrouwbaar merk en zorg ervoor dat uw deuren voorzien zijn van inbraakwerende elementen zoals meerpuntsluitingen, inbraakwerende deurscharnieren, veiligheidcilindersloten en dievenklauwen.

Meerpuntssluitingen

Dankzij meerpuntssluitingen worden uw deuren (alsook uw ramen) op verschillende plaatsen verankerd wanneer u deze sluit. Dit betekent dat inbrekers de deur op meerdere punten moeten proberen te forceren indien ze binnen willen geraken. Dit werkt zeer ontmoedigend.

Inbraakwerende deurscharnieren

Dankzij het voorzien van meerdere (vaak onzichtbare) zware deurscharnieren, wordt het uittillen van de deur onmogelijk gemaakt.

Dievenklauwen

Draait uw deur naar buiten toe? Dan investeert u best ook in dievenklauwen. Met scharnieren aan de buitenkant, zijn scharnierpennen makkelijker uit te tikken door inbrekers. Dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet uit de sponning getild kan worden.

Veiligheidscilindersloten

Een ander belangrijk component van een inbraakwerende deur is een veiligheidscilinderslot. Met een volledig ingewerkte veiligheidscilinder voorkomt u namelijk dat het slot uitgeboord kan worden.

Inbraakveilige ramen

Naast het beveiligen van uw deuren, is het ook belangrijk om hetzelfde te doen voor de ramen van uw woning. Vooral grote ramen op het gelijkvloers zijn kwetsbaar. Gaat u uw huidige ramen vervangen tijdens een renovatieproject? Dan voorziet u best (een combinatie van) onderstaande beveiligingselementen.

Onzichtbaar beveiligde glaslatten

Deze glaslatten zitten aan de binnenzijde van het raam en zorgen ervoor dat het glas vast zit aan de binnenkant waardoor inbrekers er niet bij kunnen.

Veiligheidsglas

Voorzie uw ramen van gehard veiligheidsglas wat zo’n 5 tot 7 keer sterker is dan gewoon floatglas. Wilt u nog een stapje verder gaan? Dan kan u opteren voor gelaagd inbraakwerend glas waarbij tussen de glasbladen een onzichtbare folie geplaatst wordt. Deze folie is moeilijk te scheuren wat ervoor zorgt dat glas bij inslag niet onmiddellijk in stukken zal breken.

Inbraakvertragende sluitnokken en paddenstoelnokken

Door alle opendraaiende delen van het raam te beveiligen met sluit- en paddenstoelnokken zorgt u voor extra stevigheid en vermijdt u dat inbrekers het raam uit het kaderprofiel tillen.

Handgrepen met cilinderslot

Bijkomend kan u ervoor kiezen om alle opengaande ramen te voorzien van afsluitbaar raambeslag zoals een handgreep met drukknop of cilinderslot of een combinatie van beide.

Anti-uithefsysteem voor schuiframen

Ook de schuiframen mogen we absoluut niet vergeten. Door middel van een anti-uithefsysteem zorgt u ervoor dat het schuifraam goed vastzit aan de bovenkant en dat het onmogelijk is om de vleugel uit het kader te heffen en zo toegang te verschaffen tot de woning. Ook hier kunnen kokervormige glaslatten worden voorzien die ervoor zorgen dat het glas er niet zomaar uitgehaald kan worden.

Rolluiken

Wilt u nog een extra beschermlaag toevoegen? Dan kan u ervoor kiezen rolluiken te plaatsen. Kies hier bij voorkeur voor elektrische rolluiken met buismotor. Inbrekers kunnen deze namelijk niet zomaar optillen. Bovendien kan u de rolluiken automatisch laten sluiten en openen via een timer. Ideaal om uw huis bewoond te laten lijken terwijl u zelf niet aanwezig bent.

Zo, nu weet u waar u op moeten letten wanneer u tijdens uw renovatie nieuwe veilige ramen en deuren wilt aankopen.

Wenst u advies over de inbraakveiligheid van uw huidige ramen of wilt u graag een voorstel op maat?
Contacteer ons team vandaag nog.

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!