Voordelen van PVC ramen

6 voordelen van PVC ramen bij woningrenovatie

Gaat u binnenkort uw woning renoveren? Dan bent u nu waarschijnlijk druk op zoek naar nieuwe ramen die perfect passen binnen uw stijl én uw budget. Vandaag de dag kan u ramen vinden in veel verschillende materialen zoals hout, aluminium en PVC. Elk materiaal heeft zo zijn voordelen. Wat de voordelen van PVC ramen zijn, dat vertellen we u graag in deze blog.

PVC ramen hebben erg goede isolatiewaarden

PVC ramen voldoen aan de strengste isolatienormen doordat er in de ramen luchtkamers verwerkt zijn. Deze luchtkamers zorgen ervoor dat de koude lucht van buiten optimaal wordt tegengehouden. Bovendien is de aansluiting tussen raam en gevel vaak ook meer winddicht dan bij bijvoorbeeld houten ramen. Dit betekent dat u tot wel 20% kan besparen op uw energierekening. Naast thermische isolatie zorgen PVC ramen ook voor een optimale akoestische isolatie. Zo kan u genieten van rust en stilte in uw gerenoveerde woning.

PVC ramen zijn optimaal beveiligd

Nog een belangrijk voordeel van PVC ramen is het feit dat deze erg veilig zijn. PVC ramen worden vaak verstevigd met een staalprofiel waardoor ze erg inbraakwerend zijn. Bovendien splintert PVC ook niet in tegenstelling tot hout bij een eventuele inbraakpoging. Hiernaast zijn PVC ramen ook brandwerend aangezien het materiaal moeilijk ontvlambaar en zelfs zelfdovend is.

PVC ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk

Bent u op zoek naar ramen waar u zelf weinig werk aan heeft? Dan zijn PVC ramen een slimme keuze! PVC ramen zijn namelijk water-, vuil- en stofwerend. Tweemaal per jaar met een vochtige doek uw ramen reinigen is al voldoende om decennia van uw ramen te genieten. Voor veel verbouwers is dit het doorslaggevende voordeel van PVC ramen.

PVC ramen zijn geschikt voor elke stijl

Ramen bepalen voor een groot deel de stijl van uw woning. Het is dus van cruciaal belang dat ze mooi in het plaatje passen. Landelijk, strak of modern? Het is allemaal mogelijk! PVC Ramen zijn in ontzettend veel verschillende kleuren en stijlen beschikbaar. Droomt u van houten ramen met alle voordelen van PVC ramen? Geen probleem, u kan nu ook kiezen voor PVC ramen met houtreliëf. Zo geniet u van ‘the best of both worlds’. Toch meer fan van een strakker design? Tegenwoordig zijn er zelfs erg fijne PVC profielen beschikbaar op de markt, ideaal indien u van een moderne stijl houdt!

PVC ramen zijn duurzaam

Hecht u veel belang aan duurzaamheid? Dan zijn PVC ramen een goede keuze voor uw renovatieproject. Bij de productie van PVC ramen is er slechts een laag energieverbruik. Bovendien zijn ramen van PVC 100 procent recycleerbaar. Daarnaast zorgt het makkelijke onderhoud ervoor dat er geen schadelijke stoffen zoals ammoniak en lak gebruikt moeten worden, in tegenstelling tot het onderhoud van houten ramen. PVC ramen zijn dus een ecologisch verantwoord product.

PVC ramen hebben een optimale prijs-kwaliteitsverhouding

Een voordeel van PVC ramen dat voor veel verbouwers van groot belang is, is de prijs. Vergeleken met andere materialen zoals hout en aluminium zijn PVC ramen de voordeligste keuze. Het feit dat PVC ramen onderhoudsarm zijn, draagt hier ook aan bij aangezien u niet op regelmatige basis moet investeren in onderhoudsmateriaal zoals raamverf en lak. De prijs van PVC ramen voor uw woning is afhankelijk van een aantal factoren zoals het merk en het type glas, de verdeling van de ruiten alsook de sloten en scharnieren.

Interesse in PVC ramen voor uw renovatieproject?

Wilt u graag meer informatie over de PVC ramen in ons assortiment? Of ontvangt u graag een offerte op maat van uw project? Contacteer ons team, we helpen u graag verder!

PVC ramen_voordelen

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!