Ramen vervangen

Ramen vervangen? 9 tips waar u op moet letten

U heeft beslist om uw woning een make-over te geven en uw ramen te renoveren. Proficiat! Na het plaatsen van uw bestelling bij uw partner in ramen en deuren, begint het wachten tot de plaatsingsdatum. U vraagt zich misschien af waar u op moet letten bij de voorbereiding, de plaatsing en de afwerking van de nieuwe ramen in uw renovatiewoning. We vertellen u het graag in deze blog.

Voorbereiding van de werken

Nog voor de plaatsers arriveren, zijn er een aantal zaken waar u zelf voor kan zorgen. Zo kunnen uw ramen probleemloos en efficiënt vervangen worden.

Tip 1: Zorg dat de werf bereikbaar is

Ga op voorhand na of de werf makkelijk bereikbaar is. Is er voldoende plaats? Mag er zomaar geparkeerd worden voor uw woning? Of dient u hier de nodige vergunningen voor aan te vragen om parkeerplaatsen te reserveren of zelfs de rijweg af te zetten? Het is verstandig om dit enkele weken op voorhand alvast te bekijken. Best voorziet u een staanplaats van zo’n 13 meter voor de camionette en aanhangwagen van het plaatsingsteam.

Tip 2: Bereid de leefruimtes voor op het vervangen van de ramen

Om ervoor te zorgen dat de plaatsers efficiënt te werk kunnen gaan bij het vervangen van de ramen zorgt u er best voor dat de ruimtes goed voorbereid zijn. Denk hierbij aan:

  • het leegmaken van vensterbanken;
  • het beschermen van uw vloer;
  • het afnemen van gordijnen;
  • het verplaatsen van meubelen;
  • het afdekken van apparaten en interieurelementen;
  • het afplakken met grote plastieke vellen.

Tip 3: Voorzie marge in de plaatsingstermijn

Tussen het plaatsen van uw bestelling en het vervangen van de ramen zit meestal zo’n 9 tot 12 weken. Hou er echter rekening mee dat dit de geschatte plaatsingstermijn is en voorzie wat marge. Zo vermijdt u onnodige stress en teleurstelling.

Tijdens het vervangen van de ramen

Ook tijdens het vervangen van de ramen in uw renovatiewoning zijn er een aantal zaken waar u best rekening mee houdt.

Tip 4:  Hou het veilig voor je medebewoners

Weet u wanneer het vervangen van de nieuwe ramen door zal gaan? Dan zorgt u er best voor dat kinderen alsook honden en andere huisdieren niet op de werf zijn of op veilige afstand van de werken kunnen blijven. Zo blijft het veilig voor uw gezin en voor het plaatsingsteam.

Tip 5: Voorzie elektriciteit op de werf

Bij het vervangen van ramen, komt ook wat machinaal werk kijken. Een elektriciteitsaansluiting is dus zeker geen overbodige luxe.

Tip 6: Zorg ervoor dat u bij de start van de werken aanwezig bent

Bij SR Ramen en Deuren staan we voor een persoonlijke aanpak. Wist u dat onze zaakvoerder Stefan zelf ook actief meewerkt bij de plaatsingen van onze ramen en deuren? Samen aan de start van het project het nodige overlopen en even afstemmen over de werken is het ideale begin van uw renovatieproject.

Afwerking na het vervangen van de ramen

Na de eigenlijke plaatsing van de ramen volgt de afwerking. En deze bepaalt het uiteindelijke resultaat. The devil is in the details, is het niet? Naast esthetisch mooi is een goede afwerking ook erg functioneel.  Ook hier geven we graag enkele tips:

Tip 7: Kies de afwerking voor uw nieuwe ramen

Nadat de plaatsers de ramen in uw renovatiewoning vervangen hebben, kijken ze het uitgevoerde werk steeds nauwkeurig na. Hierna is het tijd voor de binnenafwerking. Ons team voorziet hier 3 mogelijkheden in afwerking:

  • Overschilderbare MDF
  • PVC afkastingen
  • Pleisterwerk klaar om te verven of behangen

Tip 8: Geef ook je gevel een make-over

Met je nieuwe ramen geef je je woning een heel nieuwe uitstraling. Je kan echter nog een stapje verder gaan door je volledige gevel een make-over te geven. Raamdorpels zijn daar een belangrijk onderdeel van aangezien ze de look rondom je ramen bepalen én zorgen voor een goede waterafvoer.

Tip 9: Geniet van uw nieuwe ramen!

Na het vervangen van uw ramen en het afhandelen van de binnen- en buitenafwerking zit er nog maar één ding op: genieten van uw gerenoveerde woning!

Bent u nog op zoek naar een betrouwbare partner voor het vervangen van de ramen in uw renovatiewoning?

Wij bezorgen graag een offerte voor uw project. Contacteer ons vandaag voor meer informatie.

Ramen vervangen 9 tips

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!