Voorzetrolluiken

10 voordelen van voorzetrolluiken bij renovatie

Denkt u er tijdens de renovatie van uw woning aan om naast nieuwe ramen en deuren ook rolluiken te voorzien? Dan zijn voorzetrolluiken de ideale oplossing voor uw renovatieproject. Wat voorzetrolluiken juist zijn, hoe ze geplaatst worden én wat de voordelen zijn van dit type rolluiken vertellen we u graag in deze blog.

Wat zijn voorzetrolluiken?

Voorzetrolluiken zijn rolluiken die standaard aan de buitenkant van de woning geplaatst worden. Hierdoor zijn ze voor bijna elke woning een geschikte oplossing. Naast voorzetrolluiken bestaan er ook inbouwrolluiken en opbouwrolluiken.

Inbouwrolluiken worden steeds boven de deur- of raamopening in een uitsparing ingebouwd. Hierdoor is het rolluik enkel zichtbaar wanneer het gesloten is.

Opbouwrolluiken worden dan weer op zo’n manier geplaatst dat het raam en de rolluikkast één geheel vormen samen. Door de kleinere oprolstructuur is er bovendien een minder grote uitsparing nodig.

Voorzetrolluiken gaan anders te werk en worden steevast aan de buitenkant van de woning voorzien. Er komt dan ook geen breekwerk aan te pas.

Hoe worden voorzetrolluiken geplaatst?

Er zijn twee manieren waarop voorzetrolluiken geplaatst kunnen worden: op het raam zelf of op de muur boven het raam.

Wanneer een rolluik net boven het raam geplaatst wordt, spreekt men van ‘een voorzetrolluik op de dag’. Bij deze methode worden langs beide zijden van het raam rolluikgeleiders voorzien.

Wanneer de rolluikkast op het kozijn van het raam geplaatst wordt, spreekt men van ‘een voorzetrolluik in de dag’. Hier zitten de rolluikgeleiders aan de kopzijde van de gevel wat ervoor zorgt dat de rolluiken mooier in de gevel geïntegreerd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van voorzetrolluiken?

Voorzetrolluiken hebben erg veel voordelen. Hieronder lichten we graag 10 voordelen van dit type rolluik toe.

Voorzetrolluiken zijn makkelijk en snel te monteren

De montage van dit soort rolluiken is erg makkelijk. Er is geen kap- of breekwerk nodig aangezien deze rolluiken rechtstreeks op de gevel geplaatst worden. Laat voorzetrolluiken wel steeds door een gespecialiseerde partner plaatsen om een mooi resultaat te garanderen.

Voorzetrolluiken verlengen de levensduur van raam en kozijn

Aangezien raam en kozijn beschut worden tegen weersinvloeden, blijven deze beschermd tegen slijtage waardoor u er langer van kan genieten.

Voorzetrolluiken zorgen voor akoestische isolatie

Voorzetrolluiken dragen bij aan de akoestische isolatie van uw woning aangezien ze geluidswerend werken en omgevingsgeluiden dempen. Ideaal om van de rust binnenshuis te genieten of wanneer u in shiften werkt en overdag slaapt.

Voorzetrolluiken zorgen voor thermische isolatie

Naast positief voor de akoestische isolatie zijn voorzetrolluiken ook nog eens energiebesparend aangezien ze een extra laag thermische isolatie voorzien. In de winter houden ze de warmte binnen terwijl ze er in de zomer voor zorgen dat de hitte buiten blijft.

Voorzetrolluiken zijn inbraakwerend

De aanwezigheid van rolluiken schrikt inbrekers af. Een gesloten rolluik maakt het voor inbrekers namelijk een pak lastiger om in uw woning binnen te geraken. Ze zullen daarom eerder een woning zonder rolluiken uitkiezen.

Voorzetrolluiken zorgen voor privacy

Naast inbrekers houden rolluiken ook pottenkijkers buiten. Wanneer uw rolluiken gesloten zijn, geniet u van volledige privacy. Bovendien worden gordijnen, jaloezieën of shutters zelfs overbodig.

Voorzetrolluiken hebben veel uitvoermogelijkheden

In ons assortiment voorzetrolluiken zit voor ieder wat wils. Zo kan u kiezen uit verschillende materialen zoals PVC en aluminium. Hiernaast bestaan er verschillende lameltypes en enorm veel kleuren beschikbaar. Zo kiest u dé rolluiken die perfect bij uw woning passen.

Voorzetrolluiken zijn op verschillende manieren te bedienen

Naast uit verschillende kleuren en materialen, kan u ook uit verschillende bedieningsmethodes kiezen. Gaat u voor handmatige bediening met behulp van een lint, veeras of stang? Of kiest u er liever voor om uw rolluiken elektrisch te bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of via een applicatie op uw smartphone? Het is zelfs mogelijk om de volledige werking van uw rolluikensysteem te automatiseren zodat deze ’s ochtends automatisch open gaan en ’s avonds automatisch sluiten. Erg handig wanneer u op vakantie gaat en u uw woning toch een bewoonde indruk wilt geven.

Voorzetrolluiken zijn relatief goedkoop

In vergelijking met inbouwrolluiken en opbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken de goedkoopste optie van de drie. Het is echter vanzelfsprekend dat de prijs afhangt van de grootte van uw ramen alsook van de keuzes die u maakt wat betreft o.a. kleur, materiaal, lameltype en bediening. U heeft uw budget zelf volledig in handen.

Voorzetrolluiken zijn ideaal voor renovatieprojecten

Rolluiken voorzien is vaak niet evident bij bestaande woningen. Waar bij nieuwbouwwoningen de nodige uitsparingen tijdens de opbouw voorzien kunnen worden, betekent rolluiken plaatsen bij renovatieprojecten vaak veel breekwerk en extra kosten. Voorzetrolluiken zijn in dit geval de ideale oplossing aangezien deze op de buitenkant van uw woning geplaatst worden en u deze breekwerken en bijkomende kosten kan vermijden.

Wilt ook u voorzetrolluiken voorzien in uw renovatiewoning?

Ons team helpt u graag verder! Neem contact op voor meer informatie over de voorzetrolluiken in ons assortiment of voor een vrijblijvende offerte op maat.

Voorzetrolluiken voordelen

Blog

Nuttige tips en tricks

Blijf op de hoogte van onze promo’s, projecten en handige tips!

Aarzel dan niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in en blijf up-to-date!